Kulanka iyo Safarka Dhiirigelinta eTurboNews | eTN Safarka Hawaii Cusboonaysiinta Wararka Socdaal badbaado leh Wararka Safarka USA Wararka Safarka Adduunka WTN

Dabka: Ku biir Wada-hadallada Soo Dhawaynta Khabiirka Dalxiiska ee Heerka Adduunka

, Dabka: Ku biir Dood-Dhaawaynta Dalxiiska Khabiirka Heerka Adduunka, eTurboNews | eTN
Post

Khubarada dalxiiska ee adduunka oo dhan ayaa ka wada hadli doona dabka Maui iyo khatarta uu ku leeyahay dalxiiska caalamiga ah dadweynahan World Tourism Network Soo dhawaaw dood

SME safarka? Riix halkan!

8-dii Agoosto adduunku wuxuu soo afjaray 97 qof oo ku sugnaa xeebta taariikhiga ah iyo dalxiiska magaalada Lahaina, Maui. Markii hore 115 qof ayaa la xaqiijiyay inay dhinteen, laakiin tani waxaa hoos u dhigay hadal uu jeediyay barasaabka Hawaii Green Jimcihii.

Kumanaan qof ayaa waayay gurigoodii, ganacsigoodii iyo qaar u guuray hoteello loo dalxiis tago oo ku yaal Galbeedka Maui.

Dalxiiska ayaa istaagay, madaxda dalxiiska ee Hawaii aad ayay ugu adag tahay shaqada si ay u boodaan warshadaha ugu weyn Aloha Gobol.

Fikradaha shirqoolka iyo khaladaadka waaweyn ee shaqada laga helay kuwa mas'uulka ka ah badbaadada iyo amniga ayaa muujinaya inay jiraan wax badan oo soo socda.

Marka ay timaado dabka dilaaga ah, Gobolka Hawaii ee Maraykanka kali maaha. Dab khasaare geystay oo ka dhashay isbeddelka cimilada ayaa baabi'inaya gobollada adduunka oo ay ku jiraan Australia, Giriiga, Turkiga, Kanada, iyo qaybo kale oo Mareykanka ah.

Xarunteedu tahay Hawaii World Tourism Network iyada oo xubno ka socda 133 waddan ay gaadheen mid ka mid ah xubnaheeda ugu caansan iyo la-taliyayaasha caalamiga ah ee arrimahan, Dr. David Beirman oo fadhigiisu yahay Australia.

Dr. Beirman waxa uu xidhiidh adag la leeyahay Australiyaanka iyo warshadaha socdaalka ee caalamiga ah, dhanka dalxiiska, khatarta, qalalaasaha, iyo maaraynta soo kabashada.

Wadajir ahaan WTNMadaxweynaha Dr. Peter Tarlow oo sidoo kale ah khabiir caalami ah oo caan ku ah amniga socdaalka, kana soo shaqeeyay amniga dalxiiska ee Hawaii sanado badan, World Tourism Network waxay diyaariyeen guddi khubaro ah si ay fikradahooda iyo talooyinka uga bixiyaan waxa ay tahay in dalxiisku sameeyo si loo xaddido khatarta dalxiiska ee isbedelkan caalamiga ah ee dab-damiska.

Way adagtahay in la helo 15 khabiiro caalami ah oo ka kala socda qaaradaha oo dhan hal miis Zoom, iyo World Tourism Network sameeyey.

"Waxaan aad ugu mahadcelineynaa David iyo Peter dadaalkooda adag si ay u suurtagasho doodan Talaadada soo socota," ayuu yiri Juergen Steinmetz oo fadhigiisu yahay Hawaii, Guddoomiyaha WTN. "Waxaan ku faraxsanahay inaan ku martiqaadno xubnahayaga 133 waddan si ay ugu soo biiraan doodda Zoom lacag la'aan. eTurboNews akhristayaasha sidoo kale waa lagu soo dhaweynayaa inay ka soo qaybgalaan $50.00 oo ah kharashka ka qaybgalka. "

, Dabka: Ku biir Dood-Dhaawaynta Dalxiiska Khabiirka Heerka Adduunka, eTurboNews | eTN

"Waxaan ku casuunnay Maamulka Dalxiiska ee Hawaii, ururada Hawaii, iyo daneeyayaasha inay ka qaybgalaan," ayuu yiri Steinmetz.

Khudbadaha iyo Barnaamijka: Sep 19, 2023

#Waqtiga (UTC)GudoomiyahaKu soo dhawoow, Hordhac, Aragtida HawaiiMawduuca
120.00
Juergen Steinmetz
Ku soo dhawoow, Hordhac, Aragtida HawaiiKu soo dhawoow, Hordhac, Aragtida Hawaii
220.10Dr Eran KetterMacallinka Dalxiiska, Kulliyadda Kinneret: Galiil, IsraelDib u sawirida meel loo socdo ka dib masiibo dabiici ah. biloow 23.10,19 Sebtembar waqtiga Israa'iil.
3
20:20

Bert van Walbeek
Khabiirka Maareynta Xiisadaha Dalxiiska iyo Baraha, UK. Guddoomiyihii hore ee Thailand Chapter PATA
La shaqaynta si wax ku ool ah warbaahinta inta lagu jiro xiisadda saamaynta ku leh dalxiiska.
4
20:30

Richard Gordon MBE
Agaasimaha Jaamacadda Bournemouth Xarunta Maareynta Masiibooyinka, UKSamaynta iskaashiga u dhexeeya dalxiiska, dawladda, iyo maareynta xaaladaha degdegga ah si looga hortago, loo maareeyo, loogana soo kabsado masiibooyinka dabiiciga ah.

5

20:40

Charles Guddemi
U Diyaargarowga iyo Jawaabta Isuduwaha Wadashaqeynta Gobolka oo dhan
Dalbashada wada shaqaynta Dabka kaynta iyo Masiibooyinka Dabiiciga ah:
620:50Lt Col. Bill FoosMadaxweyne ku xigeenka Badbaadada iyo AmnigaMadaxweyne ku xigeenka Amniga iyo Amniga
7
21:00

Dr Peter Tarlow
Madaxweynaha World Tourism Network. Maamulaha Dalxiiska iyo Khabiir dhinaca amniga dalxiiska ah oo caan ka ah adduunka
Amniga Dalxiiska iyo masiibooyinka dabiiciga ah
821:10
Professor Lloyd Waller
Madaxa Adkeysiga Dalxiiska Caalamiga ah iyo Xarunta Qalalaasaha, Jaamacadda Galbeedka Indies MonaDiirada saar Masiibooyinka Dabiiciga ah iyo Dalxiiska: Aragtida Jamaican iyo Kariibiyaanka
921:20Dr Ancy GamageDr. Ancy Gamage Maamulka Casharka Sare: Machadka Farsamada ee Royal Melbourne Cabirka HR ee ganacsiyada dalxiiska iyo maaraynta dabka kaynta ee Victoria.
1021:30Professor Jeff WilksKu-xigeenka Professor Griffith University: Khabiirka Dalxiiska, Sharciga iyo DaawadaU diyaargarowga dhibaatooyinka. Aragtida Australia
1121:40Emeritus Prof. Bruce PrideauxKulliyadda Martigelinta & Dalxiiska Amiirka Jaamacadda Songkla, ThailandMawduuca Isbeddelka Cimilada iyo xidhiidhka uu la leeyahay Dabka Bushada iyo masiibooyinka cimilada ku salaysan.
12
21:50

Masato Takamatsu

Maamulaha Guud ee Dalxiiska Resilience, Japan
Dhisida u diyaargarowga qalalaasaha ee u dhexeeya dalxiiska, maamulka degdegga ah ee bulshada iyo dawladda Japan
1322:00Peter SemoneGuddoomiyaha Ururka Socdaalka ee Aasiya PacificPATA 30 ka sano ee ay ka go'an tahay khatarta dalxiiska, qalalaasaha, iyo adkeysiga ee Aasiya Pacific
1422:10Pankaj PradhanangaMaamulaha Guud ee Four Seasons Travel Kathmandu - Khabiir ku taqasusay Dalxiiska la heli karo - Guddoomiye WTN NepalXeeladaha lagula Shaqeeyo socotada naafada ah inta lagu jiro masiibooyinka dabiiciga ah. Aragtida ka timid Nepal.
1522:20Dr David BeirmanIsku-dubbaridka Dalxiiska & Maamulka Jaamacadda Tignoolajiyada SydneyIsku soo wada duuboo shirka iyo tilmaamaha waxqabad dheeri ah

Kalfadhiyeyaasha

  1. Juergen Steinmetz (Gudoomiye) (USA): Guddoomiyaha ururka World Tourism Network iyo daabacaha eTurboNews. Juergen waa hogaamiye caalami ah ee warbaahinta warshadaha dalxiiska iyo dhismaha shabakadaha caalamiga ah ee xirfadlayaasha dalxiiska.
  2. Dr. David Beirman (Australia) University of Technology Sydney. David waxa uu ahaa cilmi-baare caan ah oo ku jira khatarta dalxiiska, qalalaasaha, iyo maamulka soo kabashada in ka badan 30 sano wuxuuna si toos ah ugu lug lahaa mashaariicda soo kabashada (oo ay ku jiraan dabka kaynta) adduunka oo dhan.
  3. Dr. Peter Tarlow (USA): Madaxweynaha World Tourism Network iyo Maamulaha Dalxiiska & Wax ka badan. Khabiir sare oo amniga dalxiiska caalamiga ah kaas oo kumanaan booliis ah ku tababaray in ka badan 30 degmo isaga oo adeegsanaya barnaamijkiisa TOPPS (Adeegga Ilaalinta Bilayska ee ku wajahan Dalxiiska).
  4. Dr. Eran Ketter (Israel) Macalinka Dalxiiska ee Kulliyada Kinneret ee Martigelinta iyo Dalxiiska. Eran waa mid ka mid ah maamulada aduunka ugu horeeya xaga suuqgeynta dalxiiska, summeynta goobta, iyo Sawirka.
  5. Dr. Bert Van Walbeek, oo fadhigiisu yahay UK oo caan ku ah "Master of Disaster" iyo madaxii hore ee cutubka Thailand ee Ururka Socdaalka Baasifiga Aasiya. Qoraaga PATA buuga hagaha maaraynta xasaradaha ee ugu horeeya.
  6. Richard Gordon MBE Agaasimaha Jaamacadda Bournemouth ee Xarunta Maareynta Musiibooyinka ee fadhigeedu yahay UK ee caanka ah isagoo kala taliya dawladaha iyo ganacsiyada Dalxiiska ee adduunka oo dhan maaraynta musiibada.
  7. Lt. Col. Bill Foos (Mareykanka) Sarkaal hore oo ka tirsanaa ciidamada Mareykanka iyo la taliyaha amniga ee ganacsiga.
  8. Ray Suppe (Mareykanka)
  9. Charles Guddeni (Maraykanka)
  10. Dr. Ancy Gamage (Australia) Maamulka Macalinka Sare (Machadka Farsamada ee Royal Melbourne) Ancy waxay ku takhasustay cabbirka kheyraadka aadanaha ee adkeysiga dalxiiska iyo jawaabta maareynta khatarta dabka.
  11. Professor Jeff Wilks, Jaamacadda Griffith (Australia) Jeff waa khabiir caalami ah oo caan ku ah maareynta khatarta dalxiiska isagoo diiradda saaraya u diyaargarowga khatarta iyo xiriirka ka dhexeeya dalxiiska iyo maareynta xaaladaha degdegga ah.
  12. Emeritus Professor Bruce Prideaux Central Queensland University (Australia) waa hay'ad caalami ah oo caan ku ah maaraynta dhibaatooyinka dalxiiska iyo xidhiidhka ka dhexeeya isbedelka cimilada iyo masiibooyinka dabiiciga ah.
  13. Masato Takamatsu (Japan) Maamulaha u adkaysiga Dalxiiska Japan. Masato waa khabiirka hormuudka u ah Japan ee u diyaargarowga xasaradaha. Barnaamijyadiisa waxay ku xidhaan shirkadaha dalxiiska, maaraynta xaaladaha degdega ah, iyo wakaaladaha dawladda si ay ugu diyaar garoobaan, uga jawaabaan, ugana soo kabtaan masiibooyinka Dabiiciga ah.
  14. Peter Semone (Thailand) Guddoomiyaha Ururka Socdaalka ee Aasiya Pacific. Peter wuxuu hogaamiyaa PATA wuxuuna u halgamay oo ahaa ciyaaryahan firfircoon PATA in ka badan 30 sano ee ay ka go'an tahay khatarta dalxiiska, qalalaasaha, iyo maamulka soo kabashada ee gobolka Aasiya Baasifigga oo dhan.
  15. Prof. Lloyd Waller, Agaasimaha Fulinta ee Adkeysiga Dalxiiska Caalamiga ah & Xarunta Maareynta Qalalaasaha, Jamaica
  16. Pankaj Pradhananga (Nepal) Agaasimaha Safarka Afarta Xili, iyo Madaxa Cutubka WTN Qeybta Nepal, Kathmandu Nepal. Pankaj waa hormood iyo hogaamiye caalami ah adeegyada dalxiiska ee la heli karo ee dadka naafada ah wuxuuna ku nuuxnuuxsaday baahiyahooda gaarka ah ee u diyaargarowga iyo ka jawaabista masiibooyinka dabiiciga ah.

Ku soo dhawaaw wakhtiyada aagagga wakhtiga

Talaado, 19 Sebtember 2023

  • 09.00 American Samoa
  • 10.00 HST, Hawaii 
  • 12.00 Alaska (ANC)
  • 13.00 PST BC, CA, Peru,
  • 14.00 MST CO, AZ, Magaalada Mexico,
  • 15.00 CST IL, TX, Jamaica, Panama, Peru, Colombia,
  • 16.00 EST NY, FL, ONT, Barbados, Puerto Rico
  • 17.00 Chile, Argentina, Brazil, Bermuda
  • 19.00 Cape Verde
  • 20.00 Sierra Leone
  • 21.00 UK, IE, Nigeria, Portugal, Morocco, Tunisia
  • 22.00 CET, Koonfur Afrika
  • 23.00 EET, Masar, Kenya, Israel, Jordan, Turkey

Arbacada, 20 Sebtember 2023

  • 00.00 Seychelles, Mauritius, UAE
  • 01.00 Pakistan, Maldives
  • 01.30 Hindiya, Sri Lanka
  • 01.45 Nepalese
  • 02.00 Bangladeshi
  • 03.00 Thailand, Jakarta
  • 04.00 Shiinaha, Singapore, Malaysia, Bali, Perth
  • 05.00 Japan, Kuuriya
  • 06.00 Guam, Sydney
  • 08.00 New Zealand
  • 09.00 Samoa

Riix halkan si aad isu diiwaan geliso WTN Soo dhaweey dhacdada

War ku saabsan qoraaga

Post

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz wuxuu si isdaba joog ah uga shaqeynayey warshadaha safarka iyo dalxiiska tan iyo markii uu kurayda ka ahaa Jarmalka (1977).
Wuxuu aasaasay eTurboNews Sannadkii 1999-kii oo ah warsidaha ugu horreeya ee khadka tooska ah ee warshadaha dalxiiska socdaalka adduunka.

Rukumo
Ogeysii
martida
0 Comments
Jawaabaha Gudaha ah
Eeg dhammaan faallooyinka
0
Waan jeclaan lahaa fikradahaaga, fadlan faallo ka bixi.x
()
x
La wadaag...